20 000 лева глоба за неврокопчанина Андон Балтаджиев, осуетил проверка на строителен обект

Андон Балтаджиев, снимка: Infomreja.bg, архив

В опит да изпълнят служебните си задължения, инспектори от Дирекция „Инспекция по труда“ - Благоевград, са станали жертва на агресивно поведение от страна на проверявано лице, представило се като Андон Балтаджиев.

Мъжът, който е от Гоце Делчев, не е допуснал проверяващите да извършат проверка на строителен обект, на който са работили около 10 човека.

Санкцията за неоказано съдействие е 20 000 лв. Впоследствие Балтаджиев е разпространил клип, в който обвинява контролните органи на Агенцията в тормоз и рекет в частен имот. За неоснователните обвинения ИА ГИТ ще сезира компетентните органи, за да му бъде потърсена отговорност.

Според чл. 402, ал. 1, т. 1 от КТ инспекторите по труда имат право „да посещават по всяко време министерства, други ведомства, предприятията и местата, където се извършва работа“, което е основание да бъде стартирана проверка на визирания строеж.

Обектът на контрол е идентифициран, след като при посещение на други предприятия в района инспекторите са установили визуално, че се извършва дейност от около 10 строителни работници. Работниците работят на втора плоча без лични предпазни средства и се подготвят да изливат бетон. Обектът не е обособен по надлежния ред с информационна табела.

Заради агресивното поведение на проверяваното лице е потърсено съдействие от полицията. До пристигането на органите на реда работниците са напуснали обекта. Инспекцията по труда продължава проверката. Ще бъдат изискани документи от общината и от Регионалната дирекция за национален строителен надзор, за да се установи статутът на строежа.

Андон Балтаджиев е лидер на неправителствената организация "Активна съвест". Той бе един от организаторите на протеста срещу строеж на нова джамия в Гоце Делчев. В основата бе и на бунта срещу ромите в Гърменско, за което бе обвинен. Осъждан е 12 пъти.

Андон е неизменен участник в ритуала на Йордановден в Гоце Делчев, като няколко години поред именно той е късметлията, който изважда богоявленския кръст от водите на река Градска.

 

КОМЕНТАРИ

Хахаха02:46 - 04.04.2018
Помаци режене проценти падам да се смея. Разиграли се мишките че я нема котката ах Марко оооо :) :) :)
До тоя дето е писал do Ttt00:37 - 04.04.2018
Ще ти отрежа рязания хуй и ще го навра на майка ти в циганския гъс мангусто
до Ttt22:37 - 03.04.2018
Ей Гяур ние като албанците с кура ще ви опрвим! Те така оправят сърбите...Вече 70% сме Помаци в Гоце Делчев.Така,че ако не днес то след няколко години калъфите ще сте изчезващ вит.
Ttt21:02 - 03.04.2018
Колко смешници прекрати зад анонимност елате при нас вън за да коментираме заедно не се крийте де мишлета споко Бъхльо не е отмастителен добро момче е :)

FACEBOOK