Осъдиха двама мъже за трафик на мигранти през Кулата

Снимка: Infomreja.bg, архив

Двама мъже се сдобиха с присъди за трафик на мигранти.

Вчера съдът одобри споразумение, сключено между Районната прокуратура в Петрич и защитата на А. Яновски и Г. Танчев, обвинени за незаконно превеждане на чужди граждани през границата на страната.

На 20. април тази година, в землището на петричкото село Кулата, Яновски подбудил и подпомогнал Танчев да направи опит да преведе през българо-гръцката граница група от четирима чужденци.

Вечерта преди престъпното деяние, в София, той се договорил с тях и провел телефонен разговор със съучастника си.

С лек автомобил „Опел“ Яновски транспортирал чужденците до района на община Петрич, в края на автомагистрала „Струма“ в посока Гърция, където те били поети от Танчев. Там той умишлено улеснил извършването на престъплението чрез съвети, разяснения, както и обещание по-късно да бъде пренесен отделно багажът на чужденците в Гърция с помощта на друго лице.

Двамата подсъдими са се признали за виновни и се съгласили да им бъдат наложени наказания. Яновски е осъден на 11 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и 5 000 лв. глоба, а Танчев – на една година и четири месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим и глоба в размер на 10 000 лв. В полза на държавата е отнет мобилен телефон „Nokia”.

Определението на съда не подлежи на обжалване и има характер на влязла в сила присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK