5 години затвор за рецидивист, разпространил хероин в затвора в Бобов дол

Снимка: Infomreja.bg

Подсъдимият З.М. е многократно осъждан, предимно за престъпления против собствеността

Днес, 26.01.2021 г., Окръжна прокуратура – Кюстендил, е постигнала осъдителна присъда спрямо З.М. (на 31 години), предаден на съд за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Подсъдимият З.М. е многократно осъждан, предимно за престъпления против собствеността. През м. октомври 2013 г. той постъпил в затвора - гр. Бобов дол за изтърпяване на наложеното му наказание от пет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим.

На 30.09.2019 г. подсъдимият разполагал с три цигари, като в една от тях на мястото на филтъра било поставено наркотично вещество. То било във вид на топче, завито в зелен полиетилен. Между него и друг лишен от свобода имало уговорка да му предаде въпросните цигари с дрога. За целта З.М. решил да използва друг затворник от съседната сграда. Той го изчакал докато се прибирал с групата си от вечеря и ги хвърлил през решетките на прозореца. Двамата разменили реплики на турски и цигански език, след което ангажираният за пренасянето на наркотика затворник ги вдигнал от земята.

Тези действия на З.М. били наблюдавани от инспектора в затвора и от други лишени от свобода. Било разпоредено цигарите да бъдат предадени и бил подаден сигнал до дежурния надзирател. От извършената физикохимическа експертиза на откритото в една от цигарите вещество, с тегло 0,032 грама, е видно, че то съдържа хероин.

Подсъдимият З.М. е бил привлечен към наказателна отговорност за разпространение на високорисково наркотично вещество. Престъпното деяние е било извършено от него при условията на опасен рецидив.

С присъдата на Окръжния съд в гр. Кюстендил му е наложено наказание от пет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK