Две години лишаване от свобода за участие в телефонна измама за 9 000 лв.

Снимка: Infomreja.bg

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие

Подсъдим за участие в телефонна измама получи наказание от 2 години „лишаване от свобода“, след присъда на Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов. Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият Петър Н. призна всички факти и обстоятелства от обвинителния акт на прокуратурата. Понастоящем той е в затвора в гр. Ловеч, жител е на Габрово.

Съдът призна Петър Н. за виновен в това, че на 13.11.2018 г. в гр. Кюстендил, в съучастие като помагач, умишлено е улеснил неустановен по делото извършител, който с цел да набави за себе си имотно облага, представяйки се за длъжностно лице – следовател, е възбудил в Б. М. заблуждение, че се провежда полицейска акция по залавянето на телефонни измамници и трябва да предаде сумата от 9 000 лв. Подсъдимият е взел сумата от пострадалия и я е предал на посочено му от съучастника, неустановено по делото лице, и с това е причинил имотна вреда в размер на 9 000 лв.

Присъдата, с която му е наложено наказание от 2 години лишаване от свобода, подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15- дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK