Едно заявление от кандидат-приемен родител в Гоце Делчев

снимка: infomreja.bg, архив

Едно заявление от кандидат за приемен родител е подадено до момента по проекта „И аз имам семейство” в Гоце Делчев. В следващите седмици предстои неговото одобрение, а след това и назначение на работа като професионален приемен родител. По проекта вече има няколко запитвания към екипа по приемна грижа.

Проектът „И аз имам семейство” се изпълнява на територията на 82 общини в страната, една от които е община Гоце Делчев. Той е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и е съфинансиран от Европейски социален фонд. Целта му е да се подпомогнат деца в криза, като те бъдат отгледани в нормална среда за определен период от време. Проектът бе официално представен в Гоце Делчев миналия месец, а продължителността му е до 2013 година. Заплащането на професионалните приемни родители и издръжката на децата, се осъществява съгласно Закона за приемната грижа и се финансира в рамките на проекта.

По проекта „И аз имам семейство” в Гоце Делчев е създаден кабинет по приемна грижа. В него на разположение за всякакви въпроси по темата са социалните работници Диана Александрова и Елка Георгиева.

Кабинетът се помещава в сградата на Здравната каса. За връзка може да използвате e-mail: [email protected] или телефони: Елка Георгиева – 0899 162353 и Диана Александрова – 0897 907480.

Преди месец проектът "И из имам семейство" стартира в Гоце Делчев при голям интерес. По време на старта бе изнесена информация, че седем деца в община Гоце Делчев се нуждаят от приемни родители.

Приемната грижа за деца в неравностойно положение може да бъде доброволна и професионална. При доброволната приемните родители може да са работещи и да получават допълнително възнаграждение за отглеждане на детето. При професионалната грижа приемните родители подписват трудов договор, получават заплата и времето, през което се грижат за детето, се счита за трудов стаж.

За отглеждане на едно дете всеки от приемните родители получава по 130% от минималната работна заплата, а освен това всеки месец приемните родители получават допълнителна месечна помощ от 227 до 260 лв. в зависимост от възрастта на детето.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK