Една седмица екзотични гозби, танци и обичаи в АУБ

снимка: infomreja.bg, архив

Студенти от 40 държави ще представят своите обичаи, култури и традиционни ястия в Американския университет в България. В рамките на 6 дни университетът ще се превърне в миникарта на света, в която представители от 5 континента ще се забавляват и преоткриват по време на разнообразните събития, включени в Международната седмица. 

На едно от най-атрактивните събития във вторник ще бъдат представени занаяти, изкуства и танци от различни страни. Сред интересните уъркшопи са плетива от САЩ, как се връзват шалове в различни краища на света, сплитане на молдовски плитки, оригами, монголски скрипт, бродерия от Туркменистан и корейски танци.

Кулинарният фестивал е кулминацията на международната седмица и на него всяка година се събират над 300 студенти, преподаватели и служители от АУБ. Вкусни гозби от екзотични държави примамват сетивата, а кулинарите-студенти се радват да покажат на посетителите вкусотии от родните си места. Миналата година на фестивала бяха изложени над 80 ястия от 15 страни.

Американският университет в България е едно от малкото места в света, където се обучават студенти от 40 страни. Те живеят и учат заедно, споделят грижите и мечтите си. Времето, прекарано заедно в студентските общежития, им дава възможност да се опознаят и да разберат, че младите хора по цял свят споделят едни и същи стремежи и желания. Според студентите на Американския университет в България, истината за добро разбирателство се гради върху „откриване на приликите и толерантност към различията”.

Международната седмица се провежда за тринадесета поредна година в АУБ, а по време на различните събития благоевградската общност ще има възможност да научи повече за културните особености на страните, представени в университета. Събитието и тази година се организира от Програмата за възпитаване на толерантност към различия и почетно общество Фи Бета Делта към АУБ.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK