С усмивки и сълзи Любка Кацарска и Росица Иванова се разделиха с Разложката гимназия

Снимки: Личен архив

След 40-годишен всеотдаен труд в Разложката гимназия "Братя Каназиреви" на 28-и юни своите последни учебни часове проведоха г-жа Любка Кацарска - заместник-директор, и г-жа Росица Иванова - преподавател по физика.

С достойнство и висок професионализъм предаваха десетилетия наред своите знания по математика и физика на хилядите си любознателни ученици.

Едни от любимите учители - заради тяхната висококвалифицирана научна подготовка, педагогически такт, тяхната човечност, искреност, благородство, честност, доброта.

Много техни ученици им изпратиха послания за благодарност, че завинаги са оставили следи в техните сърца, помогнали са им да се изградят като истински личности и достойни хора. Най-голямата изненада беше за г- жа Кацарска над 100 настоящи и бивши ученици дойдоха да й поднесат червена роза и топла прегръдка за благодарност.

Сълзите в очите на учители и възпитаници бяха най - голямото "Благодаря!" за всеки учител!

Госпожа Кацарска и госпожа Иванова събраха всички свои близки и колеги, за да се почерпят за прекрасните спомени и идното бъдеще.

И двете преподавателки не чуха „Сбогом“, а само „Довиждане“, защото те винаги ще останат в историята на столетната гимназия, която наричат свой дом.

Госпожа Кацарска неотдавна е споделяла, че нейното пребиваване в училището, заедно с това на съпруга ѝ – господин Карамфилов, и на децата ѝ, е на възрастта на гимназията – общо 100 години любов и отдаденост.

Любка Кацарска ще бъде запомнена от учениците си със своя педантизъм, професионализъм и морални ценности, устояли във времена – смутни и променящи се.

Тя е държала тебешира и маркера пред множество ученически погледи, чертаейки не само геометрични фигури, а и основите на бъдещи математици.

Ето че успях да ви прегърна всички заедно, мои хиляди любими ученици от вековната Разложка гимназия ,,Братя Петър и Иван Каназиреви”! Знаем, че щом ,,ИСКАМ, ЗНАЧИ МОГА!" Вие осмислихте моя живот! Превърнахте моите четири учителски десетилеия в една незабравима приказка! Взаимно се учихме на човечност, всеотдайност, доброта, честност, признателност, уважение, достойнство, красота, разум и още, и още ... и на математика, разбира се! ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ на вас, мили мои деца! Огромна благодарност и на вашите родители, заедно с които ви направихме достойни хора! Снощи получих 111 червени рози и в следващите 111 000 дни ще съм с тази незабравима, вълнуваща и трогателна вечер! Да бъдем здрави! ЗА МЕН Е ЧЕСТ ДА ВИ ИМАМ! С МНОГО ОБИЧ И ВИНАГИ ВАША — Л. Кацарска! - написа своето послание в мрежата трогнатата преподавателка.

Госпожа Кацарска е доказателство за традицията на гимназията, съхранила в себе си тежките думи: образование, чест, история, сила, вяра, дух, новаторство.

Един човек, пълен с енергия да постига и да дава, да възпитава и обучава.

Същото се отнася и за госпожа Иванова, която е посрещнала хиляди деца в кабинета си, където е разкрила светове и пространства, недостижими за окото човешко.

Госпожа Иванова е символ на благата усмивка и мек глас, който има всеки любящ учител в душата си.

И двете преподавателки са чули „госпожо“ милиарди пъти, откликвайки на всяко дете, пораснало в гимназията като човек, изживяло спомените си за едно незабравимо училище, което е създадено, за да пребори времето.

Честит празник! Екипът на ИНФОМЕРЖА пожелава дълголетие и много поводи за усмивки!!!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK