Една седмица деца живяха при полеви условия в Симитли

Снимка: Община Симитли

Една седмица деца живяха при полеви условия в Симитли. Избиране на място за подслон, оборудване на землянки с подръчни материали, добиване и разпалване на огън, определяне на посоките на света с подръчни средства и ориентиране по карта.Това научиха в традиционния палатков лагер за деца в неравностойно положение, който се провежда в Симитли.

Военнослужещи от Трети механизиран батальон- Благоевград от състава на Бригадно командване, за трета поредна година, изградиха на Учебен полигон „Симитли” полеви лагер за деца в неравностойно положение, по инициатива на Български червен кръст, клон Кюстендил. На площада в Симитли децата показаха пред връстниците си от училището в Симитли новоусвоените знания, умения и компетенции, придобити чрез занятията им с тях по време на престоя им.

Всички активно се включиха, като показаха как трябва да се прави сърдечен масаж и как да се погрижиш за човек в нужда.

Симитли се оказва най-подходящият гостоприемник за благородната инициатива на БЧК- Кюстендил. Доброто дело и партньорство на община Симитли е високо оценено от инициаторите на учението на БЧК Кюстендил.

Децата получиха и подаръци от общината, за да си спомнят за прекрасните дни.

Освен това община Симитли съдейства, за да посетят басейна при стадиона, както и и рафтинг клуба, където  имали незабравими емоции.

Деца от Кюстендил вече няколко дни живеят на палатки в Симитли и прекарват едно незабравимо лято. Както миналата година, така и тази те са много активни в организираните курсове и забавления, подготвени от обучителите от БЧК. Обучението е с образователна цел и дава на всички основни умения в това как да помогнеш на човек и да спасиш нечий живот.

Превърналият се вече в традиционен палатков лагер за деца в неравностойно положение се провежда в Симитли по инициатива на Български червен кръст – Кюстендил за трета поредна година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g