Една лъжа, повторена много пъти, не се превръща в истина

Снимка: dir.bg

Отивам на море в Алепу след бизнес среща на "Московска"

Една лъжа, повторена много пъти, не се превръща в истина – през последните 30 г.

На 6.6. липсва още една 6-ица, за да нарека деня дяволски, тъкмо в Библията на дявола му се приписват лъжите, изневерите, алчността, показността, нескромността, арогантността. На български думата „дявол“ се превежда като човек с пари и власт – независимо по какъв начин е/ са придобити, но всички пътища със сигурност тръгват от 1990 г.

В днешния съботен ден – 102 от обявяването на извънредното положение в страната ни, не се случва нищо невиждано на театралната сцена с главни актьори – в костюмите, с телефоните, джиповете и медиите, а вие – зрителите имате право да псувате и да се смеете, и без това културата я няма, така че никой няма да ви осъди, ако ругаете във въображаемата зала в „Сълза и смях през сълзи“.

Смешно е как череп пълен с пари рисува комикси, а каскет, пълен със самочувствие, ги разследва, за да разбере „знаците“. Сякаш на едно дете, което гледа „Том и Джери“ му е нужен анализ на това как котката си играе с мишката. Моля, да не се обиждат лица, смятащи се мишки, това е просто анимация по време на демокрация.

Смешно е как череп пълен с пари е давал пачки на телевизии и героите в тях – а същите тези се кълнат, че нищо не са взели! Една лъжа, повторена много пъти, вече не се превръща в истина – тя си остава лъжа, на която 30 години никой не вярва, защото има изконни истини като тази, че слънцето грее, има луна и хората с пари имат пари, защото взимат и дават пари. Нещо като женския цикъл – редовно, но не и болезнено… Е, зависи – ако в един момент те "осъдат, че „пушиш“, ама не пури.

Отричането така силно се е загнездило в човешкото съзнание, че още с покръстването ни, бебето влиза в дома си, носено от кръстницата, и три пъти се изпълняват думите: Отричаш ли се от сатаната? Отричам се! Отрече ли се от сатаната? Отрекох се!

Да, ама не, ако се беше отрекъл поне един от 240 по 30 г. – досега адът да е замръзнал и да става за ски олимпийски дисциплини.

Ти взе ли пари от Божков? Не! Божков даде ли ти пари? Не! Ти среща ли се с Божков? Да! Щом е „да“ – предните два отговора не вАжат, защото череп с пари е по-достоверен от каскет с морал, например.

Ето затова силата на думите е по-велика от 3000 антики, пазени в кашони от банани. Антиките се разпадат, но „Заклевам се, един лев, едно евро, един долар не съм взел“ остава!

И сега – някой ще ме нарече божков.бг – била съм пристрастна, че била съм купена! Аз – заклевам се, Бога ми, пара суха не съм взела от никого да напиша колко много ме дразни лъжата и как цяло едно поколение се превърна в стадо шизофреници заради постоянните манипулации! Не разбирайте, че ме боли за Родината и за „високите сини планини“, по-скоро на Задушница скланям глава пред отишлия си разум от черепите на хората.

Успешен уикенд – отивам да почивка в една подпорна стена! От рекета, който ми дадоха, съм си запазила и два шезлонга на дюните, за да подкрепя родното Черноморие.

Wadaeaan! وداعا

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK