Една година условно за румънската шофьорка, помела алпиниста Боян Петров в Кресненското дефиле

Катастрофата в Кресненското дефиле, снимка: Infomreja.bg

Румънската шофьорка, която помете алпиниста Боян Петров и еколога Андрей Ковачев в Кресненското дефиле, е осъдена на една година условно с 3-годишен изпитателен срок.

Тя е лишена и от правото да управлява МПС за срок от 30 месеца.

28-годишната А. Фечея сключи споразумение с прокуратурата, което Районният съд в Благоевград одобри. 

Румънката се призна за виновна в това, че на 23 август 2016 г. към 11:15 часа на главен път Е-79, в района на местността "Османска чешма", като правоспособен водач на "Ауди А6" е нарушила правилата за движение по пътищата. 

Тя не се е съобразила с въведената забрана за движение със скорост над 40 км/ч, като е управлявала лекия автомобил с 64 км/ч. В резултат на това водачката изгубила контрол, навлязла в десния банкет и блъснала намиращите се там двама мъже. 

Боян Петров и Андрей Ковачев по това време правели проучвания в дефилето за въздействието върху биологичното разнообразие във връзка с изграждането на автомагистрала "Струма".

Тялото на Петров било изхвърлено встрани от пътя в близост до мантинелата, а пък Ковачев се озовал върху предния капак на колата.

Вследствие на удара алпинистът получи тежка черепно-мозъчна травма, кръвоизлив и контузия на белите дробове, както и фрактури на левия крак, четири ребра, тазобедрена става, лопатка, лицеви и черепни кости.

На Ковачев бе причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на мишнична кост и пищяла, довела до тайно затруднение на движенията му за около 3-4 месеца.

Подсъдимата А. Фечея ще трябва да плати и разноските по делото в размер на 1599,60 лева.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Снимка: Infomreja.bg
А. Фечея в съда, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK