52 случая на коронавирус през последните три дни в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Най-голям е броят новозаразени в община Кюстендил – 30

Нови 52 положителни проби с Ковид-19 има в Кюстендилска област за изминалите два дни –  2-ри и 3-ти март. Най-голям е броят новозаразени в община Кюстендил – 30. В община Дупница новите случаи са 13, в Рила – 5, в Сапарева баня – 3 и една положителна проба има от Бобов дол, съобщават от Областния кризисен щаб.      

Настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са 22-ма души. Един от пациентите е на интензивно лечение и в тежко състояние, останалите са на кислород и в средно тежко състояние.

Към днешна дата 62-ма са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. От тях 7 души са в тежко състояние, а по-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

Към днешна дата 14 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Един пациент е в по-тежко състояние, а други 8 са на кислород и в средно тежко.

През изминалите 48 часа има починали четирима души  – мъж на 68 г., мъж на 52 г. и 81-годишна жена от община Кюстендил; жена на 54 г. от община Дупница. Две от лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK