С двудневен семинар започна изпълнението на проект „Община Гоце Делчев – измеренията на българското европейско членство“

Снимки: Община Гоце Делчев

В Гоце Делчев започна изпълнението на дейностите по проект „Община Гоце Делчев – измеренията на българското европейско членство“, който се изпълнява в партньорство с Народно читалище „Просвета – 1865“.

Стартът на дейностите по проекта бе даден с провеждането на мащабен двудневен семинар за общо 15 представители на Ученическите съвети в трите средни училища Гоце Делчев.

Обучението бе проведено в залата на Общинския съвет, по време на което участниците в него разгледаха трите основни теми: «Същност на Българското председателство на Съвета на ЕС»; «Приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС» и «Постигнатите позитивни промени в община Гоце Делчев в резултат на членството на страната ни в ЕС».

Според регламента след обучението представителите на всяко от трите училища ще подготвят своя интерактивна презентация, която да включва акцентите от семинара – представени по-ясен, разбираем и атрактивен начин. В презентациите ще е отделено специално място на позитивните промени в община Гоце Делчев през 10-те години членство на България в ЕС.

Това е един от най-успешните периоди в развитието на община Гоце Делчев. От 2007 до 2013 г. европейските средства, инвестирани на местно ниво, са над 46 милиона лева, а договорените проекти в периода 2014 – 2020 г. са за над 30 милиона лева.

След приключване на обучителния семинар, във всяко от трите средни училища в Гоце Делчев ще бъдат организирани и по 5 срещи, на които широк кръг ученици да бъдат запознати с подготвените в резултат на обучението презентации. Очаква се общата аудитория във всяко училище да е минимум 100 ученици.

Проектът „Община Гоце Делчев – измеренията на българското европейско членство“, се финансира по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”, чрез Националното сдружение на общините в Република България. Общият бюджет на проекта е 3560 лева, като безвъзмездното финансиране по грантовата схема е 2980 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK