Кирил Жуглев е новият кметски наместник на Ковачевица

Снимки: Личен архив

Със своя заповед кметът на община Гърмен Минка Капитанова назначи за кметски наместник на архитектурното селище Ковачевица Кирил Жуглев.

Жуглев е един от местните туроператори. Той има семеен бизнес, който развива заедно с двамата си братя Тома и Владимир.

Фамилията на новия кметски наместник е една от най-старите в Ковачевица и се очаква Жуглев като местен патриот да работи за успешното развитие на селото. 

Както ИНФОМРЕЖА писа, след местните избори Минка Капитанова освободи от длъжността кметски наместник назначения през 2012 г., по време на кметуването на бившия управник и ексдепутат Ахмед Башев, Емил Римов.

При направената тогава рокада Башев освободи дългогодишния наместник на Ковачевица Стойка Дишлянова и я прати наместник в съседно село.

Ковачевица досега успява да запази автентичния си вид от 18-19 век. Селото е едно от най-известните и красиви населени места в България.

Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво.

Ковачевица е архитектурен резерват, подобно на Копривщица и Стария Пловдив, запазила е живописната си възрожденска архитектура, в който стил продължават да се строят вили на артисти, журналисти, писатели, политици и други известни личности, както и къщи за гости, които привличат туристи от цял свят.

 

Новият кметски наместник на Ковачевица - Кирил Жуглев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK