Единственият кандидат-кмет на Брезница спечели вота при 36.66 % активност

снимка: infomreja.bg, архив

Иса Сакали е новият кмет на гоцеделчевското село Брезница. Той спечели вота при избирателна активност от 36.66 %. От имащите право да гласуват 2872-ма до урните стигнаха 1063-ма жители на Брезница. Относително ниската за селото избирателна активност се дължи на предрешения изборен резултат заради единствената кандидатура на Иса Сакали. В Брезница на избори традиционно гласуват 70-80 % от избирателите.

Частичният вот в Брезница бе насрочен от президента Росен Плевнелиев заради преминаването на друга работа на досегашния управник Иса Хаджиали. Кандидатурата на Иса Сакали бе издигната от ДПС, като никоя друга партия не излъчи свой кандидат-кмет на почти 90-процентното мюсюлманско село.

От Общинската избирателна комисия съобщиха, че изборният ден е започнал навреме и е приключил точно в 20 часа. Инциденти и нарушения не са установени.

Според Закона за изборите при подобни случаи, когато на местни избори се явява само един кандидат, е достатъчен и минимален брой бюлетини, за да бъде обявен за спечелил вота единственият участник. 50 % от бюлетините обаче трябва да са валидни.

На днешния вот действителните бюлетини са 1032, а невалидните - 31.

Още от обяд новият кмет на Брезница - Иса Сакали, вече приемаше поздравления за спечеления вот, въпреки че изборът  приключи официално в 20 часа за спазване на закона.

 

КОМЕНТАРИ

корморан16:44 - 25.11.2013
на прост народ прост кмет затова му викат простия
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK