Университети и бизнес обсъждат предприемачеството на студентите

Източник: Мu-plovdiv.bg, архив

Сътрудничеството между висшето образование и частния сектор като движеща сила за модернизация и растеж е тема на тазгодишното издание на форума „Университети-бизнес“, който ще се състои на 22 и 23 февруари 2018 г. в Националния дворец на културата (НДК), София.  

Отбелязвайки десетата си годишнина, той ще събере под един покрив български и чуждестранни представители на висшето образование, бизнеса, местната и регионална власт и ще предостави възможност за обмен на опит и споделяне на добри практики.

Събитието ще се фокусира върху теми, свързани с управлението на висшите училища, тяхната роля и тази на бизнеса в развитието на регионите и за стимулиране предприемачество сред студентите.

Българският министър на образованието и науката, Красимир Вълчев, и изпълняващият длъжността генерален директор на Генерална дирекция „Образование, Спорт, Младеж и Култура“ в Европейската Комисия, Йенс Ниманд Кристенсен, ще открият конференцията.

Форумът е организиран от Европейската комисия в партньорство с Министерство на образованието и науката на България, Българска Стопанска Камара и Съветa на ректорите.  Той е част  от календара на Българското Председателство на Съвета на Европейския Съюз.

Онлайн регистрацията е отворена на сайта на Форума Университети-Бизнес: https://ubforum-bulgaria.eu/.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK