Единадесетокласничка от Езиковата гимназия в Благоевград стана "Посланик за един ден"

Снимки: ЕГ - Благоевград

Моника Митова - ученичка от 11 „б“ клас в Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов” - Благоевград, е победителят, избран от вицепрезидента Илияна Йотова в инициативата „Посланик за един ден“.

На 25-и февруари възпитаничката на благоевградското училище бе гост на „Дондуков“ 2, където разговаря с Илияна Йотова за проблема с нарастващата агресия сред учениците и потъпкването на основни човешки права, както и възможните начини за преодоляването им.

Инициативата „Посланик за един ден“ се провежда от посолството на Великобритания в България. Победителите са селектирани след конкурс с есе на тема: „Как бих използвала силата си на личност, за да променя света“.

Заедно с екипа на вицепрезидента Моника проведе и среща с ученици от Обединено училище „Св. св. Кирил и Методий“, село Априлово.

Чрез игри, снимки и видеоклипове Моника изпрати своите послания към учениците за това колко са важни образованието и знанията, както и за необходимостта от толерантност във взаимоотношенията и нетърпимост към агресията между хората и тормоза в училище.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK