Един от най-дългогодишните преподаватели в Разложката гимназия стана „Учител на годината“

Снимки: Личен архив

Един от най-дългогодишните преподаватели в Разложката гимназия е носител на приза „Учител на годината“.

Госпожа Любка Кацарска – зам.-директор на училището и преподавател по математика, получи достойна награда, извоювана с труд и всеотдайност.

Официалната церемония по награждаването се състоя в зала "Роял" на хотел "Шератон", София в присъствието на вицепрезидента на Ил. Йотова, министъра на образованието Кр. Вълчев, председателя на СБУ г-жа Янка Такева и много други гости, уважили XXII национален конкурс.

Познанието за света тръгва от Вас. Вие до днес продължавате делото на славянските първоучители Светите братя Кирил и Методий. Вие сте хората, които създават хора, възпитават в добродетели – с тези Илияна Йотова се обърна към присъстващите учители от цяла България.

Вицепрезидентът подчерта колко трудна е в днешното свръхинформирано време мисията на учителите. Колко упоритост, отдаденост и любов са необходими, за да научиш младите не механично да приемат информацията, а да я оценяват с критичен поглед, да имат мнение, което да отстояват без страх. „Само критично мислещите, непредубедените и свободните по дух млади хора са залог за модерна и просперираща България“, изтъкна Илияна Йотова.

Любка Кацарска бе удостоена с приза "Учител на годината" в природо-математическото направление.

Тя получи поздрави от своите колеги и всички ученици.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK