Бащата на убитите в Сандански деца отрича да е насилвал семейството си

Снимка: Личен архив/ бТВ

Според бащата Георги Трайков тази трагедия е можело да бъде предотвратена

бТВ: На 19 ноември две деца – момиченце и момченце на 3 и 5 години, бяха убити по особено жесток начин в Сандански. Обвиняема за престъплението е 32-годишната им майка.

Според бащата Георги Трайков тази трагедия е можело да бъде предотвратена, ако институциите си бяха свършили работата.

„Никога не съм си удрял децата, те бяха толкова добри. Кристина не съм я удрял също. Това, което твърдят, е една лъжа“, каза в интервю за bTV почерненият баща по повод твърденията, че е малтретирал майката и децата.

Трайков е категоричен, че родителите на 32-годишната жена са знаели за психичните проблеми, които има.

„Имал съм разговори с нейните родители, че има нещо притеснително. Майка ѝ каза: „Ние също усещаме, че има някакъв проблем". Викам: „Време е да направим нещо, за да продължим да живеем, защото аз живея за тези деца“. Опитваха се да ме съдят за домашно насилие. Никога не съм ѝ посягал, защото знаех какво е здравословното ѝ състояние“, твърди бащата.

Преди фаталния ден – 19 ноември, когато майката се прибира при него след престой при родителите си, Георги не е виждал децата си 47 дни.

„Исках да видя децата, исках просто да си ги гушна“, разказва през сълзи мъжът.

„Можеше да се предотврати при всички положения, ако „Закрила не детето“, които бяха сезирани много рано… тромавата система ни убива“, смята Георги Трайков.

 

КОМЕНТАРИ

Дамбата11:24 - 25.11.2020
Жорка, Мърхул, лайно се роди, лайно си остана. Претенции големи, качества нулеви. И чеп за зеле не ставаш, с две ляви ръце и двете в газът ти навтяни. Кой те излъга, че семейството може да гледаш, как си повярва, че баща може да си...
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK