Един неразделен клас от Кочериново се събра отново след 44 години

Снимка: Личен архив

Вълнения, усмивки, сълзи от щастие, спомени за ученическите трепети и лудории, носталгия по времето отпреди 44 години...

Един неразделен клас от випуск 1960 г. на СУ "Христо Ботев" - Кочериново, се събра отново след близо половин век. 

С побелели коси, но все така с младежки дух и блясък в очите, 18 бивши възпитаници на училището отпразнуваха заедно 44 години от завършването на средното си образование.

През далечната 1975 година те държали гордо в ръцете си дипломите за успешно завършен осми клас. Само една, но изключително задружна, била тогава паралелката, а в нея имало цели 31 ученици. Помагали си, били приятели.

Трогателната среща, сред организаторите на която е бившата кметица на село Бараково - Жулиета Лазова, бе в заведение "Клуб 169" в Кочериново.

За нея дойдоха випускници от Бараково, Кочериново, Дупница, Благоевград..., а двама долетяха специално за повода от чужбина - учителка, завършила и работеща в Португалия, и строителен инженер, който живее в Холандия. 

Най-развълнувани от всички бяха почетните гости на емоционалната сбирка - класният ръководител на неразделния клас от началния курс - Мария Радойкова, и тогавашният заместник-директор на училището, Иванка Лазарова.

Сладките приказки, спомени и откровения продължиха до късно и всички си обещаха след 6 години да се видят отново, за да отпразнуват 50-ия юбилей от завършването си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK