Дъщерята на ексмитнически шеф ръководила група за убийства

снимка: ПИК

Десет души са арестувани до момента в мащабната полицейска акция, която се разгърна на територията на София, съобщава ПИК.

Сред тях е и дъщерята на бившия висш служител на митниците Христо Кулишев – Мила Георгиева, твърдят Нова телевизия и Би Ти Ви.

Според тяхната информация Георгиева е склонявала сина си Мартин да участва в престъпна дейност. Георгиева е спрягана за лидер на организираната престъпна група.

Тя е доведена дъщеря на Кулишев и бе арестувана и през 2011 г. при спецакция за ДДС измами.

Кулишев пък беше начело на митниците по време на югоембаргото, когато се създадоха контрабандните канали и организираната престъпност в България, както и при скандалната афера с износа на зърно през 1995 г., предизвикала хлебната криза в страната.

От МВР съобщиха, че операцията е за задържането на въоръжена организирана престъпна група, съпричастна към извършването на поръчкови убийства, наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества.

В акцията участват 200 служители на Апелативната специализирана прокуратура, „Криминална полиция” и жандармерията. Действията са на 11 адреса в столицата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK