Образователният министър от Симитли: Обмисля се увеличаването на ученическите стипендии

Снимки: Община Симитли

В Симитли със задоволство разбирам, че няма проблем с малцинствените групи, които имаме желание да връщаме в училище. Тук се чувстват обединените усилия на всички.

Това коментира министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който е на посещение в община Симитли.

Министърът заедно с кмета Апостол Апостолов направи първа копка по проект за мащабен ремонт на СУ „Св. св. Кирил и Методий”.

След това министър Вълчев даде пресконференция пред медиите, като отговори на множество въпроси и разясни приетите промени на нормативни актове. Заедно с кмета на община Симитли Апостол Апостолов, народните представители Даниела Савеклиева и Стефан Апостолов и Ивайло Златанов, началник на Регионално управление по образованието – Благоевград, коментираха обстановката в училищата днес.

Министърът на образованието и науката обяви, че от следващата година ще бъдат увеличени заплатите на педагогическия персонал, а относно възнагражденията на ученици се обмисля и увеличаването на стипендиите им.

„Заедно с общините, работим за равитието на образованието, така на лице е резултатът“, коментира Вълчев.

Той подчерта, че редица общини вече имат изготвени програми, по които се осъществят различни образователни дейности в партньорство с други институции като целта е ранно кариерно ориентиране. Министърът на образованието каза още, че в училищата, където има добро партньорство с родителите се постигат по-добри резултати, затова трябва да се работи активно в тази посока.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK