Дървосекачи с моторни резачки оглушиха Разлог

снимки: infomreja.bg

Разлог бе домакин на атрактивно състезание за дръвосекачи „Разложки меч”. Надпреварата събра 13 участници от Разлог, Банско, Добринище, Шумен, Сандански и Якоруда.

Организатори на събитието бяха Община Разлог и фирма „STIHL”, подкрепени от ТП „Държавно горско стопанство – Разлог”.

Старт на надпреварата с моторни резачки даде кметът инж. Красимир Герчев и Георги Драганов - управител за „STIHL” България.

Всеки участник показа своите умения в три дисциплини „подготовка на моторен трион”, „прецизно рязане”, „комбинирано рязане”.

При първата дисциплина „подготовка на моторен трион” състезателите трябваше да разглобят капака, който държи шината, да я обърнат заедно с веригата и пак да сглобят моторния трион. Най-добро време 42 секунди дадоха Исмаил Еручки и Христо Дамянов.

При „прецизно рязане”, където е поставен дървен труп върху дъска, покрита с трици, от който се отрязва шайба, без да се нарани дъската, най-бързи с време от 12 секунди финишираха Любомир Панев и Асен Пенгьов. В третата дисциплина „комбинирано рязане” Иван Янчовичин остана без конкуренция. Той успя да изреже две шайби за 10 секунди с еднакъв размер.

Крайното класиране определи занимаващият се с дърводобив Асен Пенгьов от Добринище за победите. Той получи чисто нов моторен трион „Stihl”. Второто и трето място заеха  Исмаил  Еручки  и  Байрам Абгьов от Якоруда. Подгласниците на победителя получиха предпазно облекло, каска с предпазен шлем и антифони.

Преди началото на състезанието всички участник премина тест по безопасност и компетентност с инструктор.

През целия ден на 21 юни ще се извършват демонстрации.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK