Дървопреработватели поискаха ревизия на горското в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Представители на превозвачески и дърводобивни фирми от Пиринско излязоха на протест пред сградата на Регионалната дирекция по горите в Благоевград. Те се заканиха да сезират премиера Бойко Борисов, тъй като държавата не им позволявала да работят нормално.

„В лесничейството в Гоце Делчев добиват дървесина само три фирми, които я изнасят за Гърция. Останалите нямаме работа, тъй като по време на търговете ни искат 104 % предплата на дървесината”, обясни Ана Желязкова, която има дърводобивна фирма в Гоце Делчев.

Тя обяви, че ще прати жалба до земеделския министър Мирослав Найденов с настояване да се направи ревизия на работата в гоцеделчевското горско стопанство, управлявано от Тодор Гюров.

Кръстю Веселинков от Хаджидимово пък се оплака от слаба комуникация между звената в системата на горите.

Преди две седмици негов камион с 12 кубика дървесина е задържан от горската стража, защото се оказало, че пътува със стар образец на превозния билет. Бизнесменът допълни, че затова е санкциониран с акт, макар че документът му е издаден от местното лесничейство.

„Другият проблем е, че превозният билет е с 12 часа на действие. Това обаче влиза в противоречие с изискванията на Дирекция „Автомобилна администрация”, според които на 4 часа работа следва час почивка за шофьора. Ние товарим 4 часа и вместо да тръгнем да возим, трябва да почиваме. Така хем влизаме в противоречие с контролните органи на автомобилната администрация, хем просрочваме валидността на издадените превозни билети”, обясни Кръстю Веселинков.

Той допълни, че задържането на камиона с дървесина, му носи загуба от 4000 лв. По тази причина не е изплатил на работниците си възнаграждания за последния месец.

Директорът на Регионалната дирекция по горите Иван Гергов заяви, че е уведомен за протеста минути преди провеждането му. Въпреки това той изслуша неволостващите и им съобщи, че е уволнил свой служител за това, че бил дал стар образец превозни билети на въпросната фирма.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

kiril petrov kavazov20:50 - 22.03.2013
vsi4ki pi6at bez da znaqt ni6to.6tom ne si pi6ete imeto zna4i lijete ne6toto na nqkoi direktor. potresen sam ot fakta,4e darjaven slujitel si pozvolqva da iska reket ot pochteni hora. ako g-ja jelqzkova spre da raboti minimum 10-semeistva i tehnite deca 6te ustanat bez hlqb. mislq 4e e kraino vreme gospodin cvetanov da vleze v gorskoto v grad goce del4ev i da arestuva vseki koito si e pozvolil da rekitira pochteni hora.smqtam che e kraino vreme darjavata da vzeme otnoshenie i g-ja jelqzkova da prodalji da raboti kakto do dega napalno zakonno. otnosno horata koito sa pisali gluposti,smqtam che sa darjavni slujiteli.
ХОХО19:05 - 12.11.2012
Абе,нещастник недодялан. Нали си много напред с материала и даваш оценка кой,какъв бил. Първо не се казва Ана,научи и името и тогава давай оценка кой какво представлява. Я спри с глупавите и просташки коментари,ако бях на нейно място до сега да съм те пуснал в прокуратурата за оронване на авторитета. Какви семейства бъркаш и какви хора намесваш. Дръж си лайняната уста затворена и спри да сипеш обиди и клевети.
до Ана Желязкова13:02 - 11.11.2012
Ано,това е истината за теб-много си проста,злобна и незадоволена.Друго не е нужно да се пише.Все нещо ти е криво,все някой ти е виновен.Я вземи си седни на е....я гъз и спри да съсипваш семейството на Веселинков.Той е добре момче ,но е наивно селянче и се мисли ,че като те пое.. ще е големец.Вземи иди пак при горския Спас да ти напълни дупките и джуките и пак да си затвори очите за кражбите ти.Ано,Ано зле си много да знаеш.Къде минеш всичко осираш и заливаш със семенна течност.На любовника ти Кръстю му кажи да си връща парите на хората дето ги влачи с години,че не го очаква нищо хубаво.Вместо да се харчи по теб,а ти не заслужаваш изобщо ,да си връща борчовете.
Kum Dudaka09:19 - 07.11.2012
Dudak okoliska kurva e maika ti,da eba maika ti selqndurska.

FACEBOOK