Дървен бос се удари с джипа си в микробус с пътници, той и младо момиче в болница

снимки: infomreja.bg, архив

Двама души са пострадали при тежка катастрофа, станала към 14.30 часа днес на разклона от село Заграде към Гърмен. Сблъскали са се джип Тойота и микробус, превозващ пътници.

Най-тежко пострадало е 17-годишно момиче, което пътувало в микробуса. Девойката е получила множествена фрактура на долните крайници, към 19 часа е транспортирана за Пирогов.

Другият пострадал при пътно-транспортното произшествие е водачът на джипа – дървеният бос от село Долен Мехмед Маневски. Той е настанен в болницата в Гоце Делчев с с контузии на главата и гръдния кош, съобщи управителят на МБАЛ "Иван Скендеров" д-р Мария Радойкова.

По случая е образувано досъдебно производство, предстои да се установят причините за инцидента.

Името на Маневски, който е собственик на фирма „ММД“ ЕООД, нашумя след поредица от кражби на дървен материал в района на сатовчанското село Долен.

На 9 март тази година Районната прокуратура в Гоце Делчев внесе в съда обвинителен акт за контрабандна сеч на дървесина срещу Мехмед Маневски, сочен за най-големия бракониер в Сатовчанско.

Въпреки че вече е подсъдим, Маневски демонстрира завиден стандарт, кара скъп джип, с нови апартаменти и коли е снабдил и двете си дъщери, разказват негови съселяни.

Последната голяма кражба на дървения бос е засечена на 10 декември 2010 година след сигнал, подаден на телефон 112. Обадил се случаен минувач, който станал свидетел на криминална горска сеч.

На място незабавно пристигнали полицаи от РУП – Гоце Делчен, начело с началника Николай Тонев, и горски стражар от ДГС – Гърмен. В три камиона били открити около 45 кубика трупи от бял бор, надлежно маскирани с горска марка № 008, която в хода на последващото разследване се оказа фалшифицирана.

Маневски и шофьорите му Ахмед Чолак и Костадин Харизанов се нахвърлили на полицаите и дори опитали да ги прегазят с натоварените с дървесина камиони. Директорът на РДГ – Благоевград инж. Иван Гергов тогава лично запечатил склада на Маневски, където са открити над 1 000 кубика крадена дървесина със същата фалшива марка.

За „арестувания“ дървен материал в трите камиона са съставени пет акта, които Маневски обжалва. Според запознати благодарение на връзките си и парите, с които Маневски разполага, три от наказателните постановления са отпаднали, едно е изменено, не е приключило все още последното му дело.

 

КОМЕНТАРИ

??09:22 - 18.04.2012
Как няма да му отпаднат като оная русата прокурорка Карагьзова е за изхвърляне от съда хем е....ва хем и парички си взима
Луд съм мамо, ше спъ под леглото02:24 - 18.04.2012
Хахах, нямат си работа хората измислят глупости за другите...
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK