Президентът, съпругата му и деца на „Българската Коледа“ украсиха елхата в президентството

Снимки: Прессекретариат

"Вие сте вълшебниците на нашия празник и безкрайно се радваме, че сте тук"

Всички тези рисунки, които днес рисувате, всички играчки, които сглобявате, всяка песен, която днес пеете, са част от коледното вълшебство. Вие сте вълшебниците на нашия празник и безкрайно се радваме, че сте тук.

Това заяви президентът Румен Радев пред деца, чието лечение се подпомага от „Българската Коледа“. Те гостуваха днес на „Дондуков“ 2, за да украсят заедно с държавния глава и съпругата му Десислава Радева елхата в сградата на президентската институция.

„Наближава Коледа, тя ни зарежда с доброта и ни дава вяра и надежда“, подчерта Румен Радев и посочи, че най-важното е да бъдем заедно по празниците и да се подкрепяме, защото всеки има нужда да усети усмивка, добра дума и протегната ръка в труден момент. „Продължавайте да гледате към света все така усмихнати и добри, да давате надежда и вяра на нас, че светът е по-добър“, обърна се президентът към малките гости.

Украсяването на коледното дърво в президентската институция се осъществява за поредна година от деца, подпомогнати от кампанията „Българската Коледа“, деца – изпълнители и дарители. Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива си поставя за цел да подпомогне лечението на конкретни деца и да осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация.

По време на коледното тържество децата заедно с Аделина Радева, Мирослава Иванова и Виктор Николаев писаха писма до Дядо Коледа и изработиха коледни играчки и украшения за елхата, а с Иван Манчев украсиха коледни сладки и разговаряха с Николай Дойнов и Ани Салич.

Участници в тържеството бяха и изпълнители от Вокално студио „Voice academy“, Танцов ансамбъл „Пламъче“, 144 СОУ „Народни будители“ и Спортен клуб по художествена гимнастика „Финес“ – Костинброд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK