Държавният глава назначи със свой указ генерал Андрей Боцев за началник на отбраната

Генерал-лейтенант Андрей Боцев, снимка: Infomreja.bg

Със свой указ президентът Румен Радев освободи генерал-майор Андрей Илиев Боцев от длъжността командир на Сухопътни войски и го назначи за началник на отбраната.

Със същия указ президентът удостоява Андрей Боцев с висше офицерско звание „генерал-лейтенант“, съобщиха от "Донкуков" 2. 

Генерал-майор Андрей Боцев е роден на 26.11.1959 г. в гр. Гоце Делчев. През 1981 г. завършва мотострелковия профил на ВНВУ „Васил Левски”. Офицерската си кариера стартира, като командир на взвод, след което заема длъжностите: командир на рота; командир на мотострелкови батальон; началник-щаб на мотострелкови полк; заместник-командир и командир на мотострелкови полк; началник-щаб на бронетанкова бригада; ВРИД командир на бронетанкова бригада и командир на планинска бригада.

В щаба на Сухопътните войски е бил началник на направление; заместник-началник на отдел; заместник-началник на щаба по подготовката на войските; заместник-началник на Сухопътните войски, началник на щаба на войските. Завършил е ВА „Г. С. Раковски”, а през 2014 г. и Генералщабния й факултет.

Считано от 30.06.2014 г. е повишен в следващо висше военно звание „генерал-майор” и назначен на длъжността „командир на Сухопътните войски”. Сред множеството награди, връчени на генерал-майор Боцев, са: медалите „За отличие в БА” и „За заслуги към БА”; наградни знаци „За вярна служба под знамената”; поименно лично оръжие „карабина”.

Със свой указ от днес президентът Румен Радев назначи Юлияна Димитрова Тишева за свой секретар по икономика и инвестиции.

Тя е бивш изпълнителен директор на дружеството ICGB AD, създадено за проектиране, изграждане и експлоатация на газовия интерконектор България-Гърция, както и бивш зам.-председател на Съвета на директорите на „Булгаргаз“ ЕАД.

Била е редактор и наблюдател във в. „Банкеръ“, както и икономически редактор и завеждащ отдел „Икономика“ във  в. „Демокрация“.

Завършила е „Електроника и изчислителна техника“ в Техническия университет в София както и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Специализирала е макроикономика в Университета за национално и световно стопанство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK