Държавният департамент на САЩ предупреди за заплаха край хотел „Плиска”

Снимка: БГНЕС

В американското посолство у нас е получена информация за вероятна опасност за автобусите в близост до хотел „Плиска”, гласи съобщение, публикувано на Фейсбук страницата на Държавния департамент. 

В предупредителния сигнал не се уточнява конкретна автобусна линия.

Във връзка с това към американските граждани се отправя съвет да избягват района и да потърсят алтернативни маршрути за придвижване.

Междувременно от МВР заявиха, че към момента в района няма регистрирана опасност.

Засега няма потвърждение на информацията от страна на американското посолство.

Няма конкретна и действителна заплаха към този момент. Нека бдителността на гражданското общество да продължи. Това успокои и призова в ефира на Нова телевизия главният секретар на МВР Георги Костов.

От думите му стана ясно обаче, че на практика такъв сигнал и то за този район на София е имало. Според Костов това обаче е просто един от много сигнали,които МВР получава. Георги Костов отказа категорично да даде информация какъв е бил сигналът.

Той посочи, че и в момента в района на бившия хотел „Плиска” има засилено полицейско присъствие, но не защото има конкретна заплаха, а заради медийното отразяване.

Въпреки че няколко пъти повтори това, че няма конкретика по този сигнал,комисар Костов си изпусна нервите във връзка с това, че информацията е излязла по медиите и е станала публично достояние. Особено рязък беше на въпрос дали заплахата е била за бомба. 

Той два пъти отказа да коментира публикацията в социалните мрежи, която разпространи първа информацията, с думите, че не е коректно и не може да се очаква той да коментира публикация на сайта на чужда държава. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK