Президентът на Франция като евентуален "буфер" между Америка и Европа

Снимка: bTV

Днес е вторият ден от визитата на американския президент Доналд Тръмп във Франция.

Вчера Тръмп показа повече от приятелски отношения с френския му колега Еманюел Макрон.

Двамата първи имаха видни разногласия преди време относно важни политически въпроси. Това учуди много анализатори, които забелязаха, че президентите са в добри отношения.

Според кореспондент на bTV във френската столица американецът има лична и служебна облага от посещението си в Париж точно на националния празник на Франция.

Американският президент, който е възпитаник на военно училище, пред хора от близкото си обкръжение е споделял, че мечтае да бъде в центъра на голям военен парад. Освен това, при ниската му популярност у дома и изолацията навън, почестите в Париж са добре дошли.

Ползата за Макрон пък е от стратегическо равнище. Той се възползва от лошите отношения между Германия и САЩ, затова французинът евентуално ще се превърне в „буфер“ между Европа и Америка.

Парадът, с който ще започнат честванията в страната, също има знаков характер. Първи ще дебютират американски войници и военна техника.

Причината за това уважение към САЩ от страна на Франция е миналото. През Първата световна война американски военни отиват във Франция като техни съюзници.

Мерките са сигурност могат безпроблемно да се нарекат „драконовски“, заради множеството американски агенти и засиления полицейски контрол в столицата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK