В ЕП призоваха да се въведат визи за американски граждани

Снимка: Infomreja.bg, архив

Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент призова ЕС да въведе визи за гражданите на САЩ и да блокира назначаването на нов американски постоянен представител в Брюксел, съобщи кореспондент на БТА.

В позицията на социалистите се подчертава, че президентът Доналд Тръмп всява страх в целия свят. 

На карта са поставени основните демократични ценности, човешките права, върховенството на закона и съпричастността, изтъкват социалистите.

Застрашени са трансатлантическите отношения, накърнен е политическият диалог с мюсюлманския свят, Мексико и Латинска Америка, с разпространяването на реч на омразата и с ксенофобски изказвания, допълват те.

Групата призовава на следващата сесия в Страсбург ЕП да приеме резолюция по тези въпроси. Европейската народна партия коментира, че Тръмп, както и руският президент Владимир Путин желаят Европа да бъде разделена и слаба. 

Искаме силно сътрудничество със САЩ в търговията и борбата с тероризма, те са нашият най-близък съюзник. Светът е на кръстопът, допълва партията.

В позицията се отбелязва, че президентът на САЩ Франклин Рузвелт и премиерът на Великобритания Уинстън Чърчил са се борили заедно в защита на свободите, след тях Роналд Рейгън и Маргарет Тачър са обединили сили срещу комунизма, а сега Доналд Тръмп и Тереза Мей са заедно в егоизма. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK