Държавната агенция за закрила на детето с флашмоб на 1 юни в Благоевград

снимка: Община Благоевград, архив

Весел детски празник с много игри и забавления „Усмихнатите деца на България“ организира на 1 юни – неделя, Държавната агенция за закрила на детето.

Празникът, с който ще се отбележи Международния ден на детето, ще стартира едновременно в София и 20 областни центъра в 11.00 часа, а негови основни организатори са членовете на Съвета на децата към председателя на ДАЗД.

Проявата е  част от Националната кампания на Държавната агенция за закрила на детето „2014 г. - Година на правата на детето” по случай 25-годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

В София „Усмихнатите деца на България“ ще празнуват заедно с председателя на ДАЗД Ева Жечева пред централния вход на Националния дворец на културата. Ще ги посрещнат актьорите от театър „Пан”, които са подготвили специална танцова програма, клоунади, игри и изненади.

Специални гости на празника ще бъдат децата от вокална група „Усмивки” към столичното СОУ „Луи Брайл”, които ще изпълнят популярни български песни. Всички заедно ще подредят пъзел с правата, залегнали в  Конвенцията за правата на детето.

Точно в 11.30 часа едновременна в столицата и 20 областни града деца от различни възрасти за втора поредна година ще изобразят с телата си голяма усмивка, израз на правото на всяко дете да има щастливо детство.

„Усмихнатите деца на България“ е своеобразен детски призив към обществото да спазва принципите, заложени в Конвенцията за правата на детето и да осигури равни възможности за развитие на всяко българско дете.

Инициативата се реализира от членовете на Съвета на децата към ДАЗД с помощта на общинските администрации и Регионалните инспекторати по образование

В Благоевград празникът ще бъде пред зала „22 септември”, в Кюстендил - пред сградата на общината.

 

КОМЕНТАРИ

Кресна17:13 - 29.05.2014
Жечева самосезирай се, хайде да видим, ти като шеф на ДАЗД и Мракобесника Мехмед Имамов - Тигъра директор на СОУ с. Абланица. Или семейство Алиосман Имамов и работещата в ДАЗД Имамова го прикриват и още правят чадър над него. Този помак директор номер едно в БГ е винаги в разрез със ЗЗД, Наредби, законови и подзаконови актове. Този има много голямо поле на действие - училища, общински съвет,ОбА Хаджидимово, гаулайтер на помаците от ДПС.Хайде Жечева сезирай прокуратурата, чрез регионалната директорка на РДСП гр. Благоевград!!!! Опитай може и да успееш!!!!
До Жечева18:57 - 28.05.2014
Комунисти вие четете Конвенцията ООН за правата на детето, както дявола чете евангелието!!! Каква година на правата на детето, след като 80% от българските семейства са бедни, не могат да задоволят възрастовите потребности на децата си, и то дебело подчертавам това е само ваша вина!!! Под ботуша на разбойниците от коминтерна и ДПС читаците 2014 г,е най - лошата в практиките по закрила на детето и неговите правата. Успяхте да разбиете напълно работещи на експертно ниво Отдели за закрила на детето. Малоумници, като Ахмед Башев Манол, Мехмед Имамов Тигъра, Людмил Терзиев Неандерталеца, и не без участието на заместник председателя на парламента Арсо Манов, назначихте в Хаджидимово икономист, на мястото на експерт с подготовка по психология и педагогика създал ОЗД от 2002 г. Шайка от малоумници и нищо неразбиращи от закрила на детето. Тигър помни, наруши много права от гледна точка на ЗД и Конвенцията, и не само на деца, но и на семействата им, ти си наясно, как го постигна с помощта на брат ти, с помощта на Елвие Кокударева, Арбен Терзиев и заместник директорката ти, и не на последно място заедно с личните ти роби - даскали. Тигър чака те възмездие, за всички разплакани от тебе деца и техните семейства, а някои от тях бяха и пълни сираци. Спомни си как гушкаше парите от наследствена пенсия на едно от децата,а с парите от стажа на група деца злоупотреби в спортната зала !!!!! Спомни си как би децата на Шаеста Алам, ако това се случеше в Авганистан, до сега и помен от теб нямаше да има!!! Може би ДАЗД ще се самосезира и да потърси отговорност от този мракобесник с титла на най - успял директор на ниво БГ.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK