Дончев: Кого обслужва президентът с апокалиптичните си сценарии

Снимка: БГНЕС

Това каза вицепремиерът Томислав Дончев отговаряйки на критиката на президента Румен Радев

Репликата, че бюджетът за догодина е „след мен и потоп” звучи цветно, но не се потвърждава от данните на нито една международна институция. Страната ни се очаква да има най-нисък дълг в ЕС, както и или най-ниския, или сред най-ниските дефицити.

Това каза вицепремиерът Томислав Дончев отговаряйки на критиката на президента Румен Радев, който определи финансовата рамка за следващата година като разочарова и неадекватна, предаде репортер на БГНЕС.

Най-яркото доказателство за това, че бюджетът за догодина не е „след мен и потоп” е, че ние сме готови да го изпълним, продължи Дончев.

Според Дончев да критикуваш е изкуство, а не просто казваш обратното на това, което се случва.

Той попита кого обслужва президентът Радев с чертаенето на апокалиптични сценарии – лекарите, сестрите, РЗИ? Не мисля. Това е скверна технология за трупането на политически дивиденти, коментира вицепремиерът.

Дончев съобщи, че следващата седмица правителството ще анонсира нова подкрепа за бизнеса за поне 170 млн. лева. Кандидатстването и подаването на заявления ще става изцяло по електронен път.

Дончев увери, че всички предприемачи, собственици, мениджъри – за периода, в който бизнесът им не може да бъде осъществяван, ще могат да разчитат на държавата без никаква хартия, без никакъв контакт, изцяло електронно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK