Жандармерията извади автомобили от офиса на Божков

Снимка: БГНЕС

Предметите от колекцията на Васил Божков ще бъдат иззети в присъствието на най-добрите експерти

Вещи лица, прокурори и реставратори продължават работата си в офиса на „Нове холдинг“, описвайки произведения на изкуството, собственост на Васил Божков.

Жандармерията направи обстоен преглед на гаражите. От там бяха изкарани два джипа малко преди 16.00 часа. Колите бяха запечатани и натоварени от паяци.

От няколко часа жандармерията е обсадила сградата на улица „Московска“ №45, в която освен офиса, се намира и частния музей на бизнесмена. На място пристигна и наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.

Ако се стигне до изнасяне на експонати от частния музей, това може да отнеме и седмици. Всеки предмет в момента се описва по отделно, разясни представител на фондация „Тракия”, която отговаря за колекцията.

Предметите от колекцията на Васил Божков ще бъдат иззети в присъствието на най-добрите експерти в България, съобщи преди дни говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Коментарът бе по повод възмущение на председателя на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов, че разследващите са се опитали да конфискуват колекцията на свързаната с Васил Божков фондация „Тракия“ в чували. /БГНЕС

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK