Държавен монопол над лотарийните игри предлага Валери Симеонов

Снимка: Infomreja.bg

"Национална лотария" изрази своята позиция

"Национална лотария" изрази своята позиция във връзка с внесения проект на закон за изменение на Закона за хазарта

Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт.

Фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред, и грубото погазване на  европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България, твърдят от частната компания.

Отговорността и последствията от тези действия няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на проекта, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци, се пише още в изразената позиция, подкрепена от „Евробет“ и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ).

По-рано днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов предложи държавен монопол над лотарийните игри в Закона за хазарта. Той има подкрепата на финансовия министър Владислав Горанов, на спортния министър Красен Кралев и на премиера Бойко Борисов.

В кулоарите на парламента той поясни, че още през юни 2018 г. е внесъл промени в хазартния закон, но тогава те не са срещнали одобрение. Затова сега внася по-съвършени законодателни мерки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK