След 30 години очакване: ЦСКА най-после ще има свой собствен дом!

Снимка: ЦСКА

Държавата влиза в съдружие с ЦСКА за стадион "Българска армия"

Министерски съвет гласува решение за определяне на съучредител за образуване на дружество от “Сердика спортни имоти” ЕАД-еднолично акционерно дружество с държавно участие в капитала.

Създаването на съвместно дружество с “Арена ЦСКА” ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е “Професионален футболен клуб ЦСКА”ЕАД, ще позволи реализирането на инвестиционни проекти.

Новосъздаденото дружество ще носи името “Спортни имоти Българска армия” АД с предмет на дейност инвестиране, реновиране и модернизация на спортен комплекс “Българска армия”.

Двете дружества съучредители в „Сердика спортни имоти” ЕАД ще притежават по 50% от акциите. Това защитава в максимална степен интересите на държавата. Всички решения в Общото събрание на новото търговско дружество ще бъдат взимани с пълно единодушие.

Всички решения на Съвета на директорите на новото търговско дружество ще бъдат взимани само при участие на лицето представител, посочено и предложено от „Сердика спортни имоти” ЕАД.

Последното има пълно и безусловно право на дивидент срещу притежавания дял акции от новото търговско дружество, които ще бъдат реализирани от експлоатацията на реновираните в кратък срок съоръжения.

Новосформираното дружество „Спортни имоти Българска армия“ АД се предвижда да бъде с едностепенна система на управление и с капитал, равняващ се на паричната и непаричната вноска „Сердика спортни имоти“ ЕАД ще участва в капитала с апортна вноска в индикативен размер на 22 000 000 лева, като точната сума ще бъде определена след оценка по съответния ред.

Съучредителят „Арена ЦСКА“ ЕООД ще участва с парична вноска в същия размер.

С осъществяването на проекта ще се изпълнят и целите, залегнали в Приоритет 60 „Цялостна реформа на българския спорт - за насърчаване укрепването на здравето и физическата активност, практикуването на спорт и развитие на спорта за високи постижения“ от Програмата за управление на Правителството на Република България за периода 2017-2021 г.

Реализирането на проекта ще осигури оптимални условия за играчите, длъжностните лица и телевизионните оператори, за да могат те да осъществяват, наблюдават и предават футболните срещи без затруднения.

Целта на проекта е да се намери дългосрочно решение за осигуряване на модерно съоръжение, отговарящо на съвременните изисквания за упражняване на спорт.

Реализирането на предвидени мерки ще осигури оптимални условия за играчите, длъжностните лица, информираност на зрителите и телевизионните оператори, за да могат съответно да осъществяват, наблюдават и предават футболните срещи без затруднения.

Целта на проекта е да се намери дългосрочно решение за осигуряване на модерно съоръжение, отговарящо на съвременните изисквания за упражняване на спорт.

По този повод ЦСКА излезе със специално обръщение към феновете си: 

"Армейци,

Днес на свое заседание Министерски съвет на Република България реши да се учреди съвместно дружество  “Спортни имоти Българска армия" АД, в което държавата и клуба ще участват равнопоставено с цел изграждане на новия стадион и функционална тренировъчна база.

Собствениците на клуба в лицето на г-н Гриша Ганчев и г-н Юлиян Инджов искат да благодарят на премиера г-н Бойко Борисов и на министъра на спорта г-н Красен Кралев затова, че единствени те за 30 години показаха последователност, далновидност и загриженост в името на каузата за нов армейски дом.

Наред с това,  г-н Гриша Ганчев и г-н Юлиян Инджов благодарят за оказаната подкрепа и доверие от червената футболна общност, без която реализирането на всеобщата мечта нямаше да бъде възможно.

Първата и най-важна крачка е направена! Предстоят още немалко процедури, но с дружни усилия скоро ЦСКА ще разполага с наистина модерни съоръжения - стадион и спортна база, които ще позволяват да развиваме своите талантливи състезатели и бъдещи шампиони!

Честито, Армейци!"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK