Дългоочакваното кръгово кръстовище на ул. „Рокфелер“ в Петрич е готово

Снимки: Община Петрич

Движението е пуснато

От днес е пуснато движението през завършеното кръгово кръстовище на ул. „Рокфелер“ в Петрич.

Вчера се извършваха довършителните работи по новата маркировка на кръговото кръстовище, изградено в зоната на пресичане на ул. „Рокфелер“, ул. „Полк. Дрангов“ и ул. „Капитан Никола Парапанов“.

Според проектното решение са отнети тротоарни площи, за да бъде осигурено нормалното престрояване при движение. Подменен е водопроводът в този участък, а целта е да се избегнат бъдещи разкопавания заради аварии по мрежата.

Изнесени извън обхвата на кръстовището са шахтите с подземната комуникация на отделните дружества. Има внедрено ново осветление, изведени са тръби за монтиране на две чешми на тротоарите в съседство.

Параметрите на завършеното кръгово кръстовище съответстват на нормативите за безопасно навлизане и излизане от кръстовището. Според проекта поетапно ще се оформи „колелото“ в самото кръгово, а новата визия залага на ниска растителност, както и гипсови отливки на разкрити артефакти от археологически обект „Античен град Хераклея Синтика“.

След пускане на движението в кръговото кръстовище започват строителните дейности на второто кръгово по ул. „Рокфелер“ и ул. „Цар Борис III“. То ще бъде затворено за движение от 18.08.2020 г., вторник. Отново ще бъде създадена временна организация на движение, затворени подходите към кръстовището и преминаване по алтернативни маршрути. Ще има достъп до търговските обекти в съседство. Целта на двете кръгови кръстовища е създаване на безопасна зона и „отпушване“ на движението при вече доказана ефективност на този вид регулиране на кръстовищата в град Петрич.

С оглед безопасността на движението и след поредица сигнали на граждани за преминаващи с висока скорост автомобили по ул. „Цар Борис III“ в участъка при ГУМ и Общински пазар се изостря необходимостта от поставянето на изкуствена неравност или ограничение тип „легнал полицай“ с пешеходна пътека. Така ще се ограничи скоростта на преминаващите автомобили, ще се осигури и безопасно пресичане на пешеходците. В същия участък ще остане само една пешеходна пътека, вместо сегашните две, които са на малко разстояние. Всички дейности се извършват със собствени средства на Община Петрич.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za