България осъмна в 39-тия ден на протести. В палатковите лагери протестиращите се събуждат и пият кафе. Въпреки дъжда остават блокадите на "Орлов мост", на пл. "Независимост" и кръстовището при Ректората на СУ "Св. Климент Охридски".

Снощи, събота, на 15 август - Успение Богородично, дъждът не попречи на протестиращите да се съберат пред сградата на Министерския съвет, информира БиТиВи.

Спокойно и без напрежение премина 38-мия ден на антиправителствени протести, който по традиция започна в т.нар. Триъгълника на властта - до площад "Независимост", където са сградите на бившия Партиен дом, на Министерския съвет и на президентската администрация.

Недоволството приключи по-рано от обичайното заради проливния дъжд, който се изсипа вечерта в столицата.

Още в началото на 38-мия ден на недоволство възникна напрежение след като гражданка изрази недоволството си от блокадите и обяви протестиращите за платени.

В отговор протестиращите я изгониха от площад "Независимост". Последва изявление на организаторите, които заявиха, че с речта за свикване на Велико народно събрание премиерът печели време.

Протестът продължи с обичайното шествие до палатките на Софийския университет и до "Орлов мост". Там беше отслужена молитва по случай празника Успение Богородично от монахът, който въведе архонтството в България и поръча заря за Великден през 2017 г. - Дионисий.

"Във връзка с празника да се помолим на Божията майка делото на хората на "Орлов мост" да се увенчае с успех, каза архимандрит Дионисий.

Протестиращите обсъждаха дали да блокират кръстовището пред румънското посолство за трети пореден ден, но проливният дъжд ги принуди да се скрият под палатките и шатрите.

Около 22:30 ч. недоволните се разотидоха, а останалите останаха в палатките. /news.bg/