Дъждовното време продължава

Снимка: Infomreja.bg

В Западна България и Родопския масив валежите ще са значителни

Днес ще е облачно. Започналите в западните райони валежи ще продължат, а след обяд и вечерта ще обхванат Централна и Източна България. До обяд в Дунавската равнина ще е почти тихо и мъгливо, но след пладне ще се появи слаб северозападен вятър и с него видимостта ще се подобри. В източната половина на страната и крайните южни райони ще духа до умерен, след обяд временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са от 5°-6° в северозападните райони до към 15°-16° в източните. През нощта срещу вторник все още ще превалява, но предимно слабо и от запад на изток валежите ще спират.

Над планините ще е облачно, мъгливо и с валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Отначало в планините в Западна България, а около и след обяд и в Родопския масив валежите ще се усилят и ще са значителни по количество. Ще духа силен, временно бурен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава. През деня ще е почти без валежи, вечерта и през нощта срещу вторник от юг ще завали слаб дъжд. Ще духа до умерен, след обяд временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 12°-14°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Атмосферното налягане е близо до средното, но през деня значително ще се понижи.

На 04.01.2021 слънцето ще изгрее в 07:57 часа и ще залезе в 17:05 часа. Продължителност на деня 9:07 часа.

Луната ще изгрее в 22:53 часа и ще залезе в 11:30 часа. Осветеност на диска в 0h UT 75 %. Фаза на луната: последна четвърт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK