Дъждовно време днес

Снимка: Infomreja.bg

В низините - мъгливо

Днес ще е облачно, на места в низините - мъгливо. Валежи от дъжд ще има на много места в страната. В сутрешните часове в крайните северозападни райони има вероятност дъждът да се примесва със сняг, а след обяд, главно в планинските райони на Южна България, ще има и значителни валежи. Преди обяд ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток, който по-късно през деня ще се ориентира от юг-югоизток и ще се усили. В Северозападна България температурите ще са по-ниски, почти без дневен ход: 2°-5°. В останалите райони максималните ще са между 7° и 12°.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо и ветровито. Ще има валежи от дъжд, над около 1500-1700 метра - от сняг. Главно в Рило-Родопската област и планините в Югоизточна България валежите ще са значителни. Ще духа силен и бурен, по високите и открити части и ураганен вятър от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще е облачно. Ще има валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Преди обяд ще духа умерен североизточен вятър, който до вечерта ще се ориентира от югоизток. Максимални температури на въздуха: 9°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще се усили и ще е 3 бала, в северните райони - 4 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня още ще се понижи.

На 27.12.2020 слънцето ще изгрее в 07:56 часа и ще залезе в 16:59 часа. Продължителност на деня 9:02 часа.

Луната ще изгрее в 15:03 часа и ще залезе в 05:16 часа. Осветеност на диска в 0h UT 95 %. Фаза на луната: пълнолуние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK