Дъжд и гръмотевици в Пиринско днес, жълт код обявен в още 10 области

снимка: infomreja.bg

В 11 области на страната е обявен „жълт код” за следващото денонощие заради очаквана купесто-дъждовна облачност с гръмотевици, съобщиха от НИМХ-БАН, цитирани от "Фокус".

Областите с „жълт код” са Благоевград, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Смолян, София – област и София – град, уточниха от института. В тях ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. По-интензивни ще са явленията в планинските райони.

При „жълтия код” времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но хората трябва да бъдат внимателни.

Тази нощ повече облаци ще има над Западна България и там на места ще превали и прегърми. През деня от запад на изток през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-значителна след пладне над Западна и Северна България, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK