Еньовден ще бъде отбелязан от ДНП „Рила“ с ученици

Снимки: НП Рила

Дирекция Национален парк „Рила“ продължава традицията по отбелязване на Еньовден – празник на слънцето, водите и билките с експедиция в циркуса на Седемте рилски езера. В нея ще се включат десетокласниците от ЕГ „Л. Стоянов“ – Благоевград.

Еньовден е повод експертите от дирекцията да представят богатото биоразнообразие на Националния парк сред подрастващите природолюбители.

Средношколците ще посетят Седемте рилски езера, където освен уникалните природни пейзажи ще имат възможността да видят някои лечебни растения – мащерка, черна, червена и синя боровинка, бял равнец, които се срешат по маршрута.

С беседи и лекции в Посетителския център в Паничище, участниците в експедицията ще научат повече за лечебните растения в НП „Рила“, както и интересни подробности за разнообразието и спецификата на лечебните растения в парка и околопарковата територия. Интерпретативните модули ще им разкрият подробности за масово използваните билки, както и тези, които са защитени от Закона за биологичното разнообразие.

Учениците ще научат и за режимите и нормите на защитените територии и дейностите по опазването на биологичното разнообразие, защото отношението към опазване на околната среда се възпитава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK