Двудневни безплатни прегледи в Гоце Делчев на известни специалисти от "Света Екатерина"

Снимки: Личен архив

Екипът на доц. Борислав Ацев и известния съдов хирург - д-р Емил Хаджиев, в края на март отново пристигат в Гоце Делчев за двудневни безплатни прегледи. 

Двамата специалисти ще преглеждат безплатно пациенти на 29.03.2018 г. от 09,00 ч. до 18,30 ч. и 30.03.2018 г. от 09,00 ч. до 17.30 ч., тел. за записване: 0751/95 135 от 9 ч. до 16 ч. в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев в западен болничен корпус /в бившето УНГ- отделение/

Телефонът за записване на желаещите пациенти за безплатните прегледи е: 0751/95 135 от 9,00 ч. до 16.00 ч. всеки ден.   

Повече от 500 пациенти от Гоце Делчев и общините Гърмен, Хаджидимово и Сатовча преминаха през кабинетите на кардиолога - специалист доц. Борислав Ацев и съдовия хирург д-р Емил Хаджиев при посещението им в Гоце Делчев в началото на октомври миналата година.   

Доц. Борислав Ацев и д-р Емил Хаджиев са едни от най-известните специалисти по сърдечни и съдови заболявания в Университетската болница „Света Екатерина“ и в страната.

„Напливът от пациенти през октомври миналата година при безплатните прегледи, които извършихме в Гоце Делчев, бе наистина рекорден, но за съжаление рекордът не е никак радостен, защото болните със сърдечни и съдови заболявания в този регион прогресивно растат и ние се връщаме отново за да помогнем колкото се може повече на страдащите хора. Причината според мен е неправилният начин на живот, неправилното хранене и най-вече неглижиране на първите симптоми на тези опасни заболявания. Напрегнатото ежедневие, влошеното качество на храните, които консумираме, многото мазнини и захари също оказват голямо влияние върху човешкото здраве и най-вече на сърцето“, сподели доц. Ацев, който е консултант по кардиология в Македония и Украйна.

Той сподели и притесненията си, че все повече млади хора между 30 и 50-годишна възраст стават жертва на инфаркти и инсулти.

„Нашият народ в действителност е много болен, за пореден път се натъкнах на много хора от Гоцеделчевския край със съдови заболявания. Аз също съм от този край и мога да кажа, че от години лекувам и консултирам пациенти от тук, но статистиката става все по-тревожна.   Призовавам всички за по-голямо внимание и отговорност към здравето. Следенето и лечението на кръвното налягане и нивата на кръвната захар са едни от важните фактори, които водят организма до съдови проблеми“, коментира резултатите от проведените и добре познатият в Гоцеделчевско съдов хирург д-р Емил Хаджиев.

 

КОМЕНТАРИ

111119:51 - 20.03.2018
ЕМИЛ ХАДЖИЕВ ЛИ ....ДА БЕ ДА ПИТАЙТЕ БРЕЗНИЧАНИ...
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK