Двудневна спецакция излови 6-ма наркодилъри, иззе 340 г кокаин и 189 кг канабис

Снимка: МВР, архив

Шестима наркодилъри са задържани в рамките на двудневна полицейска акция в Пиринско, иззети са над 300 г кокаин и повече от 189 г канабис, съобщиха от МВР.

Акцията за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена от 17 до 19 юли от служители на ОДМВР – Благоевград.

В хода на операцията, на 17 юли, полицаи от Петрич извършили проверка в местността „Стефаница” в землище на село Чурилово. В обезлесен участък те открили близо 189 кг засадени зелени растения, реагирали на канабис при наркотеста. По случая е образувано досъдебно производство.

Същия ден, в Сандански, за срок до 24 часа е задържана столичанката Н.С. /23 г./, от която са иззети 0,16 г канабис.

Близо 340 грама кокаин, хероин и канабис са открити и иззети при проверки, извършени от полицаи от РУ – Сандански. На 18 юли, около 11.00 часа, в Кресна те спрели лек автомобил „Ровър”, управляван от Д.Б. /46 г./ от Сандански. Заедно с него в колата пътувал съгражданинът му А.Д. /32 г./.

При извършената проверка в превозното средство служителите на реда открили найлонов плик с около 60.27 г бяло прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин. Двамата мъже са отведени в ареста за срок до 24 часа.

В хода на работата по случая била извършена проверка и в заведение в гр.Сандански, стопанисвано от Б.П./31г./. Там полицаите намерили 4.2 гр хероин, 10 гр кокаин и електронна везна. У собственика открили още 0,48 гр бяло прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин.

Последвало претърсване в жилището и гаража му, където на различни места и в различни вакумирани пакети Б.П. бил укрил близо 269 гр кокаин и около 4,72 гр канабис. Имало и машина за вакумиране.

Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.1 от НК.

Вчера полицейски служители на РУ-Разлог предприели проверка в местността „Бетоловото“. Там те попаднали на около 6 зелени тревисти растения, реагиращи положително на канабис. На място били установени и двама местни жители - Б.К./26г./ и А.Ш./30г./.

В автомобила, с който те се придвижвали, е открита около 27 гр суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. Двамата мъже са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK