Двудневен фестивал за Еньовден в Делчево

снимка: bg.wikipedia.org, архив

Живописното село Делчево ще бъде домакин на традиционния летен фестивал, посветен на Еньовден. Тази година фестът ще се проведе на 23 и 24 юни /събота и неделя/ и ще бъде с международно участие.

Летният фестивал „Еньовден” се организира от община Гоце Делчев и кметството в с. Делчево. Първият ден – 23 юни /събота/, е посветен на традициите, свързани с Еньовден. Програмата ще започне в 15.00 часа с превърналата се вече в традиция „Змейова сватба”, която ще се състои на площада в Делчево. След нея е предвидено народно веселие. В 18.00 часа от площада в селото ще се тръгне към местността „Вълчова тумба” за „мълчана вода”, което също е сред традиционните ритуали, изпълнявани на Еньовден в село Делчево.

Вторият ден на фестивала е посветен на българския фолклор. Новото тази година е, че фестивалът е със състезателен характер и в него ще могат да участват индивидуални изпълнители и групи на традиционен и обработен фолклор. Конкурсната програма на фестивала ще започне в 10.00 часа на 24 юни 2012 г. На победителите в различните категории ще бъдат връчени награди.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK