Двойно повече живи елхички от миналата година продаде ДЛС "Дикчан"

снимка: ДЛС "Дикчан"

Около 3 000 са продадените тази година живи елхички от ДЛС "Дикчан" - с. Сатовча от 2011-а година. Резултатите, които отчита ловното стопанство показват, че живите елхички стават все по-предпочитани за коледно-новогодишните празници в сравнение с отрязаните от гората дръвчета.

Директорът на ДЛС "Дикчан" инж. Пламен Поюков преди три години поде инициатива стопанството му да обособи елшова плантация и да предлага живи елхички за продан.

Както ИНФОМРЕЖА писа, представители на Обществения съвет по образованието /ОСО/ в Гоце Делчев тази година се включиха дейно в продажбата на дръвчетата и внесоха искане да им бъде осигурен подходящ терен от общинска администрация, който те да превърнат в красива коледна гора.

Инициативата на обществения съвет бе официално подкрепена от ръководството на ДЛС "Дикчан". За да осъществят проекта си, представителите на ОСО призоваха жителите на общината, след като отминат коледно-новогодишните празници, да посядат дръвчетата в обособения за целта екопарк.

От обществения съвет съобщиха, че изплнението на проекта върви успешно и коледната гора се разраства с всеки изминал ден. Много от закупените живи елхи пък са засадени в междублокови пространства и частни дворове.
 

КОМЕНТАРИ

Ани22:05 - 04.01.2012
Браво на батко Вальо и Митко за идеята:-)
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK