Двете училища в Баничан и Буково влизат в актуализираните списъци на средищните и защитените школа

Снимка: Infomreja.bg

Двете основни училища в гоцеделчевските села Баничан и Буково по предложение на Общинския съвет за новата учебна година ще бъдат вписани в актуализираните списъци на средищните и защитените училища.

На предстоящото заседание на ОбС - Гоце Делчев, което ще се проведе на 31. юли от 14 часа, общинските съветници ще гласуват ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Баничан да бъде вписано в Актуализирания списък на средищните училища, а ОУ „Иван Вазов“ в село Буково, в списъка на защитените училища за през учебната 2018/2019 година.

Общинските съветници ще разгледат и гласуват постъпилите заявления от родители на деца, навършили 2-годишна възраст, подали молби за прием в детска градина „Радост“, както и ще определят броя на децата в паралелките на детските градини в общината за новата учебна година.

Създаването на ново общинско предприятие „Озеленяване и поддържане на територии за обществено ползване“ също ще бъде обект на дискусии и гласуване на старейшините на последната им сесия преди лятната ваканция.

Утвърждаване на общинската транспортна схема и възлагане на маршрутните разписания от общинската, областната и републиканската транспортни схеми ще е една от щипотливите точки в дневния ред на сесията в Гоце Делчев, която веднъж бе вече отложена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK