Тежка участ! 55-годишен мъж живее по пейките в Кюстендил, преспа в Спешния център

Снимки: Аз съм от Кюстендил

55-годишният кюстендилец Христо Иванов спи по пейките в Кюстендил, въпреки че разполага с общинско жилище.

Тежката участ на мъжа започнала преди години, като сега той е изправен през поредната трудност. Въпреки отпуснатото му общинско жилище, той не може да го обитава заради влошеното му здравословно състояние.

„Мъжът живее на улица „Спартак“ в Кюстендил. Той не може да изкачва стъпалата на жилището си и поради тази причина дни наред спи по пейките пред дома си. Повръща и не може да се храни. Прекарал е инсулт. Казва, че няма семейство. Миналата нощ преспа в спешното отделение, но от днес отново е на улицата“, коментира в социалните мрежи Милена Миланова, която се е заела с не леката задача да помогне на Христо.

Екип на ИНФОМРЕЖА направи опит да се свърже с Милена, но до този момент без резултат.

„Веднага, след като получихме сигнала на място беше изпратен екип на Спешен център. Колегите го докараха до тук, обслужиха го, но се оказа, че той не желае да бъде хоспитализиран.

Става въпрос за самотник, който е избрал този начин на живот. Има жилище, има къде да живее, но е избрал да е на улицата. В действителност е трудно подвижен. Ние не разполагаме с информация за здравословното му състояние назад във времето“, обясни пред ИНФОМРЕЖА шефът на Спешен център – Кюстендил, д-р Албена Рапатинска.

Потърсихме за коментар и директорът на Общинската служба „Социално подпомагане“, Бойко Шопов.

Той увери, че ще направи проверка по случая и допълни, че до този момент при тях като институция няма постъпили сигнали за трудната ситуация, пред която е изправен Христо.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK