Възпитаници на училището в Сатовча – с награди от национален конкурс

Снимки: СУ-Сатовча

Шестима ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Сатовча, ръководени от старши учителя по френски език Райка Славчева, получиха грамоти за участието си в конкурса „България в Европа: минало, настояще и бъдеще“. Престижният конкурс беше организиран от Мария Габриел – еврокомисар за цифрова икономика и общество и подкрепен от Министерството на образованието и науката.

Повече от месец Кристиян Джилджов, Росиана Орманова, Сайрет Мейзинев, Мира Арнаудова, Нери Арнаудова и Албен Ковачев се трудиха над дигитални рисунки, използвайки компютърните технологии.

Изобретенията на учениците бяха оценени от компетентно жури в състав: проф. Петер Цанев – ръководител на катедра в Националната художествена академия, Силвия Кънчева – държавен експерт по информатика и информационни технологии в МОН, и проф. Станислав Памукчиев от Съюза на българските художници.

Възпитаниците на училището в Сатовча показаха талант, творческо мислене и умения за работа с цифровите технологии. Те успяха да отговорят на немалкото критерии – новаторски подход, оригиналност на идеята, послание на творбата, композиция, цветова хармония, техники на изразяване чрез цифровите технологии, умения за работа с цифровите инструменти на програмата. С това те заслужиха наградите си и поздравленията на своите учители и съученици.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK