Две вълчици и две лисици отстреляха ловци от село Мусомища

снимки: infomreja.bg

Две вълчици и две лисици отстреляха вчера по време на лов в местността „Мусомишки ливади” ловците от гоцеделчевското село Мусомища.

Главният стрелец във вчерашната пусия бе авджията Илия Божиков Бабанов, който с точния си мерник повали двата вълка.

От ЛРС „Сокол" - Гоце Делчев издадоха, че имало и трети отстрелян вълк, заслуга на Асен Шарланджиев, който стрелял по него с бойна карабина. Групата обаче не успяла да го извади от скривалището му заради опасния терен, задръстен от шубраци и буйна растителност.

Лисиците пък били отстреляни от групата на Пламен Бабанов.

Близо час се наложило да чакат на пусия двете лисици, които след като били подгонени от кучето на Пламен Бабанов, се скрили в скална хралупа. В момент, когато ловците вече губели надежда, Бабанов забелязал животните, застанали на скалата като за снимка, и за секунди ги уцелил и двете.

Според установените правила, за двете остреляни вълчици Илия Бабанов ще бъде стимулиран с парична награда от по 50 лева на хищник от ЛРС "Сокол". От ДГС - Гоце Делчев пък ще му предоставят дървен материал за огрев.

Пламен Бабанов пък ще получи за отстреляните лисици определената като личен стимул от шефа на Ветеринарната лечебница в Гоце Делчев д-р Емил Боцев по 5 евро на лисица. Ветеринарят поема и транспортирането на дивите животни до Благоевград за специални проби за бяс.

„Радваме се, че най после успяхме поне да разбием глутницата вълци, която за по малко от 2 години изяде над 100 телета на животновъдите от Мусомища. Из местността „Мусомишки ливади” шета и вълк единак, който ще е следващата ни мишена. Заради вълчето нашествие в нашите ловни полета няма и диви  прасета", коментира пред ИНФОМРЕЖА председателят на ловната група в Мусомища Илия Бабанов, който също е участвал в драматичния, но успешен ловен излет на групата.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Adolf18:10 - 27.10.2014
гръм да ги удари!!!!!!
EKO-EKO18:00 - 27.10.2014
e ne vi li e sram! posle nqmalo divech, ami nqma da ima
kolega16:03 - 27.10.2014
Asen da udari chudna rabota i to s karabina
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK