Две ученички от ПМГ "Яне Сандански" - Гоце Делчев спечелиха с отличните си есета участие в международен семинар във Варна

Снимки: ПМГ "Яне Сандански" - Гоце Делчев

С щастлив повод започна работния си ден миналия петък директорът на ПМГ „Яне Сандански“ Елка Божикова.

С истинско задоволство тя поднесе своите поздравления и тези на председателя ан Фондация "Българска памет" д-р Милен Врабевски към единадесетокласничките от нейната гимназия Инес Конедарева и Филдез Табанли. 

Поводът бе завоюваният успех на младите дами при участието им в конкурса за есе на фондацията, която от своя страна за отличните им работи изпрати покани чрез училището им за участие в международния юбилеен семинар, който ще се проведе от 10-и до 14-и април в морската столица Варна.

Двете девойки са сред отличените автори на най-добрите есета от конкурса на фондацията на д-р Милен Врабевски на тема: „Как бих промотирал Европа, ако бях посланик на ЕС?“.

Момичетата от чуждоезиковата паралелка на ПМГ “Яне Сандански" ще имат уникалната възможност заедно със свои връстници от пет държави - Молдова, Сърбия, Македония, Украйна и България, от 10-и до 14-и април да дискутират по темата: „България – 2017 – 10 години част от Европейския съюз, период на предизвикателства, възможности и научени уроци“, посветена на десетгодишнината от присъединяването на страната ни към ЕС.

Директорът на престижното учебно заведение в Гоце Делчев, Елка Божикова, пожела на двете ученички успешно представяне, много нови приятелства и красиви младежки емоции по време на юбилейното събитие във Варна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK