Две седмици протести в София, каскети полетяха пред Съдебната палата

Снимка: Infomreja.bg

14 дни с искане за оставка на Борисов и Гешев

Две седмици протести в столицата и страната.

Днес е четиринадесетият ден от антиправителствените протести, които започнаха в София и обхванаха цялата страна. За десети ден граждани на Благоевград се събраха пред Общината, а след се отправиха към Съдебната палата и Областната администрация с искане оставката на правителството и главния прокурор. Сутринта пред Общината протестираха и служители, свързани с хазартния бизнес, недоволни от готвените промени в Закона за хазарта.

По-рано днес БПС поискаха изслушване на Иван Гешев в отговор на това какви функции той изпълнява като главен прокурор и нарушил ли е конституцията.

От МС пък обявиха, че управляващата коалиция е обсъдила вариант за кардинален „ремонт“ на Кабинета, а утре резултатите от преговорите ще бъдат оповестени.

Гражданското недоволство в страна не стихва, а „на прицел“ са институциите. В София отново протестиращи се събраха пред Народното събрание и Министерски съвет, проведе се и традиционното шествие.

В Триъгълника на властта искането за оставка не се е променило, а промените в Кабинета не биха били решение. Те обявиха готовност протестите да продължат, а искането за пренаписване на Конституцията става все по-обсъждано.

В столицата снощи протести имаше и пред сградата на БНТ.

В София днес протестиращ легна на жълтите павета, който имитираше снимките на премиера, който спи.

Пред Съдебната палата в София се събраха недоволни като хвърлиха каскети по сградата. Всички те искат нов модел на съдебната система. Символичният жест с каскетите бе направен срещу Иван Гешев, който според протестиращите „удря безконтролно“ по определени лица.

По-рано днес Христо Иванов каза, че иска оставката на Гешев от ВСС и правосъдния министър. Той пожела премиера да разпореди на министъра да потърси оставката на Гешев. Според думите му Гешев и Борисов са „слуги на Пеевски“.

Днес ръководителят на Спецпрокуратурата подаде оставка, както и един от прокурорите по делото КТБ.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK